Fas ve Sahra Çölü ( VİZESİZ ) Tur Programı

 

  VİZESİZ... FAS ve SAHRA ÇÖLÜ  

 

  EKSTRA TUR YOK....  

 

  ERKEN REZERVASYON FIRSATI ... 

 

8 gün - 7 gece 

Pegasus Havayolları ile 

İzmir - İstanbul - Kazablanka  ;  Kazablanka - İstanbul - İzmir

 

* 4* Otellerde 7 gece konaklama  DAHİL 

* Otellerde 7 sabah kahvaltısı + 7 akşam yemeği  DAHİL 

* Sahra Çölünde 4x4 JEEP ve DEVE SAFARİ Turu  DAHİL 

* Doğanın ve Renklerin Cümbüşü  Majorelle Bahçesi Turu  DAHİL 

* Mucizeler Avlusu JMA EL FNA MEYDAN Gezisi  DAHİL 

* Marakeş Souk ( Çarşısı ) Turu DAHİL 

* Dünyaca Ünlü Filimlerin Çekildiği  Aid Ben Haddou Turu  DAHİL 

* Atlas Film Stüdyoları Gezisi DAHİL 

* Fas'ın İkonu Kutubiya Cami ve Bahia Sarayı Görme AYRICALIĞI 

* UNESCO KÜLTÜR Miraslarına dahil olan KARAVİN CAMİİ ve MEDRESESİ  DAHİL 

* Dünyanın 3. Büyük Camii II. Hassan Cami  DAHİL 

 

 

NO Çıkış Tarihi Dönüş Traihi  Gidiş Uçuş Bilgileri Dönüş Uçuş Bilgileri
1- 15/11/2024 22/11/2024 ADB-İST-CMN (12:15-13:25 / 20:40-00:00) CMN-İST-ADB  (01:10-07:55 /10:25-11:35)
2- 29/03/2025 05/04/2025 ADB-İST-CMN (10:25-11:35 / 20:40-00:00) CMN-İST-ADB (01:10-11:35)

 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İzmir - İstanbul - Casablanca

Öğlen, saat 10:15'te İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali Pegasus Kontuarı önünde rehberimizle buluşuyoruz.(Havalimanı transferini bizimle yapacak olan misafirlerimizi Candan Tarhan Bul. Yörük Fırını karşısından saat .... de ; Söke tren garı önünden de saat ... da alıyoruz ) Check-in ve bagaj işlemlerimizin ardından saat 12:15’de Pegasus Havayollarına ait İstanbul uçağımız ile uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz.İstanbul aktarmamızda saat 20:40'da Pegasus Havayollarına ait uçuşumuz ile saat 00:00 ’da Casablanca Havalimanına varıyoruz. Valizlerimizi aldıktan sonra bizi bekleyen aracımız ile buluşarak şehir merkezinde yer alan otelimize yerlşiyoruz. Konaklamamız Oum Palace Hotel vs.



2 Gün: Casablanca - Mavi Rabat - Tarihi Fes

Otelde alacağımız kahvaltı molamızın ardından Casablanca Fas’ın idari başkenti ve Krallığın merkezi olan barış ve yeşillik simgesi Rabat’a hareket. Rabat; Fransız koloni döneminde başkent ilan edilmiş, döneminin en modern binaları ile süslenmiştir. Günümüz Fas Krallığının başkentidir. Şehre varır varmaz kolonyal dönemin izlerini taşıyan V. Mohammed bulvarını ve Kraliyet Sarayı ( Mechouar ) Meydanını, Oudaya Bahçesi & Kasbah, 12. Yüzyılda inşa edilmiş ll. Hasan Kulesi ve V. Muhammed Anıt Mezarını ziyaret edeceğiz. Eski Rabat’ın mavi boyalı dar ara sokaklarında fotoğraf molası vererek, fotoğraf çekmeye doyamayacağız. Sale şehrine bakan, Bouregreg nehri ağzında kurulu kalede geleneksel nane çayı molası vereceğiz, yüzlerce yıllık bu mekân korsan hikayeleri ile yaşamaya devam ediyor... Rabat şehir turunun ardından MEKNES'e doğru hareket ediyoruz. Fas tarihinin efsanevi sultanlarından Mulay Ismail tarafından önce ordugah ve saray olarak inşası gerçekleştirildikten sonra 16. Yüzyılın yeni başkenti olarak imarı tamamlanan Meknes şehrinde geziyoruz. Dünyada doğu kültürünün en güzel şehir kapısı olarak bilinen Mansur Kapısı (Bab Mansour ve Bab Jemaa En Nouar kapıları) , Mulay Ismail türbesi, şehrin merkezindeki en önemli meydanı El Hedime görülecek yerler arasındadır. Rehberimizin ilgili anlatımlarının ardından, Endülüs’ün kadim başkentlerinden Fes’e hareket ediyoruz. Bu güzel gezilerimizin ardından akşam yemeğimizi almak ve dinlenmek için otelimize geçiyoruz. Konaklama Fes Inn Hotel vb.



3 Gün: Fes

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından Fes gezimize başlıyoruz. Endülüs’ün kutsal bilim merkezlerinden olan bu kentin muhteşem manzarasını görebileceğimiz Borj tepesine çıkarak bugünkü gezi programımıza başlıyoruz. Burada alacağımız kısa bir fotoğrafl molamızın ardından, binlerce yıllık geleneksel üretimin devam ettiği deri tabakhaneleri, Fes medinasını (çarşısını)rehberimizle geziyoruz. Neccarin çeşmesini, Attarin Medresesini ve Molla İsmail Türbesi’ni gördükten sonra, Fas’ın mutfak lezzetlerine bakabileceğimiz öğle yemeği molamızı vererek, gezimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Fes Kraliyet sarayını dışarıdan görerek, İspanya’da çıkarılan Elhamra Kararnamesi bağlamında tüm Yahudi vatandaşların kovulması üzerine Merinid Hanedanı hükümranlığı döneminde yerleştikleri Mellah Musevi Mahallesi ve Endülüs Semtini geziyoruz. Gezimizin ardından Bab Boujland namı diğer Mavi Kapıdan geçerek, 859 senesinde Tunuslu zengin bir ailenin kızı olan Fatma El-Fihri tarafından yaptırılan ve UNESCO tarafından Kültür mirası listesine eklenen, dünyanın en eski üniversitesi ünvanına sahip Karavin Camii ve Medresesini ziyaret ediyoruz. Bu güzel kenti özgürce keşfetmek üzere serbest zaman veriyoruz. Dinlenmek ve akşam yemeğimizi almak için otelimize geçiyoruz. Konaklama Fes Inn Hotel vb.



4 Gün: Fes – Ifrane – Midelt - Erfoud

Otelimizde alacağımız kahvaltı molamızın ardından Fes’den ayrılıyoruz. Azru ve İfran gibi sedir ağaçları ve doğal yaşam alanları ile meşhur berberi kasabalarında molalar vererek güneye ilerliyoruz… İlk molamızı 20 yy.da Fransız egemenliği döneminde; kayak merkezi olarak kurulan ve günümüzde Fas'ın önemli tatil beldelerinden biri olan İfrane'de veriyoruz. Deniz seviyesinden 1600 metre yüksekte kurulmuş çam, sedir ve meşe ormanları ile çevrili olan kent Fransız Alp mimarisi ile dikkat çekmektedir. İfrane turumuzu bitiriyor ve muhteşem manzaralar eşliğinde Midelt üzerinden çölün sınırlarına kurulmuş kent Erfoud'a doğru devam ediyoruz. Sahra Çölü'nün Kapısı adıyla bilinen Erfoud'da Prince of Persia ve Mumya gibi gişe rekortmeni filmlerden tanıdığımız dünyanın en büyük çölünü keşfedeceksiniz. Hazır bekleyen 4x4 jeeplerimizde yerlerimizi aldıktan sonra yaklaşık bir saatlik bir safari turuna çıkıyor, devamında Cezayir sınırına yakın köy, Merzouga’daki kum tepelerinde bizi bekleyen develerle gezimizi bir kervan yolculuğu ile taçlandırıyoruz. Develerin üzerinde seyahatimizi sürdürürken gün batımının unutulmaz manzarası eşliğinde fotoğraf çekimleri için alacağımız serbest zamanda Çöl atmosferinin tadını çıkarıyor ve günü ölümsüzleştiriyoruz. Dinlenmek ve akşam yemeğimizi almak için otele geiyoruz. Konaklama Palm's Hotel vb.



5 Gün: Erfoud – Merzuga - Todra Geçidi - Atlas Dağları – Quarzazate

Sabah otelde alacağımız kahvaltı molamızın ardından otelimizden ayrılıyor ve yolumuzun üzerinde muhteşem yapısı ile insanları büyüleyen Tinghir şehrini görerek  2,5 satlik bir yolculuktan sonra muhteşem doğal bir oluşum olan Todgha geçidinden geçeceğiz. Yolumuz üzerine bulunan meşhur Todra kanyonunu gördükten sonra, yüksek yamaçlar, yeşil vadiler ve çölleşmiş olan ovaların etkileyici görüntüleri eşliğinde. Ouarzazate'a doğru yola çıkıyoruz. Atlas Dağlarının eteğinden yapacağımız yolculuk palmiye ormanları ile süslü Draa Vadisi üzerinden devam edecek. Kasbah ve film stüdyolarını görerek unutulmaz fotğraflar çekeceğiz. Bu güzel gezilerimizin ardından otele doğru hareket ediyoruz. Dinlenme ve akşam yemeğimizi almak için otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Kenzi Azghor Hotel vb.



6 Gün: Quarzazate – Aid Ben Haddu – Marrakech

Otelde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından ; Doğanın birbirinden farklı renklerini keşfederek. Aid Ben Haddou köyüne gidiyoruz. UNESCO’nun Dünya Koruma Mirası Listesi’nde bulunan Aid Ben Haddu köyü Çölde Çay, Babil, Gladyatör, Arabistanlı Lawrence gibi filmlere mekân olmuş, bin yıllık geçmişi ile dünyanın en etkileyici yerleşimlerinden birisidir. Köy ziyaretimizin ardından "Kızıl Şehir" olarak adlandırılan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Marakech’e hareket ediyoruz. Marakech'e varışımız ile birlikte günün devamını  “Güneyin İncisi” olarak adlandırılan Marakech şehrinin gezilmesine ayırıyoruz. UNESCO Milli Miraslar Listesi’nde bulunan Afrika’nın en hareketli şehir meydanı Jma El Fna’da gezimizi sona erdiriyoruz. Bu güzel gezimizin ardından, dinlenmek ve akşam yemeğimizi almak için otelimize geçiyoruz. Konaklama Ayoub Hotle vb.



7 Gün: Marrakech

Otelde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından Marakech’i keşfediyoruz. Marakech medina turumuzda, 19. yüzyıl sadrazamlarının Marakeş Sarayını gezerken Fas tarihine dalacak, Endülüs tarzı ahşap ve mozaik süslemeleri keşfedeceğiz. İspano Moreski mimarisinin 800 yıllık örneği Kutubiya Minaresini fotoğrafladıktan  sonra, maceramız SUK adı verilen Marakeş kapalı çarşısının dar, ara sokaklarında devam edecek. Dünyaca ünlü bu labirentin tüm geleneksel köşelerini keşfedebilir, kumaşçılar, demirciler, deri tabakhaneleri, ahşap ustaları gibi ülkede mevcut nice el sanatlarının tüm örnekleri ile karşılaşabilirsiniz. Berberilerin yüzyıllık geleneği şifalı ot ve kremlerin satıldığı aktarlar sizi eğlendirecek duraklardan biri olabilir. Yves Saint Laurent’ın anıt mezarı kabul edilen, bir dönem ikametgah olarak kullandığı, 20. yy başında Fransız ressam Majorel tarafından oluşturulan özel bahçeyi gezeceğiz. Günümüz, Afrika kıtasının en hareketli şehir meydanı Jma El Fna ile sonlanacak. Gerçek bir “Mucizeler Avlusu” diye adlandırabileceğimiz bu meydan UNESCO Milli Miraslar listesinde yer almaktadır. Meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileri ile şenlenen Jma El Fena Meydanı için; kısaca “Açık Hava Tiyatrosu” diyebiliriz.  Konaklama ve akşam yemeğimizi almak için otelimize geçiyoruz. Konaklama Ayoub Hotle vb.



8 Gün: Marrakech – Casablanca - İstanbul - İzmir

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından  Avangart ruhlu, beyaz şehir olan aynı zamanda Krallığın en büyük şehri, ekonomi ve ticari başkenti olan Casablanca şehrinin gezilmesi ile başlayacaktır. Birleşmiş Milletler Meydanı ve Muhammed V Bulvarı ile gezimize başlıyoruz. Tarihi Habus Meydanı ve Hassan II Camii’ni ziyaret edeceğiz. 1980–1993 yılları arasında yaptırılan Hassan II Camii, dünyanın en büyük camisidir. (Camiye giris tura dahil değildir) İç mekanda 25.000 kişinin ayni anda namaz kılabildiği caminin avlusunda 80.000 kişi toplanabilir, ayrıca 200 metrelik minaresinde bulunan lazer lambası 35 km uzaklığa kadar namaz vaktini bildirir.  20 000 metrekare alana kurulu yapı günün en etkileyici gezisi olacaktır. Atlas okyanusu kıyılarındaki Corniche semti, Si Bu Abderrahman Adası fotoğraf molasının sonrası Afrika’nın en büyük modern alış veriş merkezi Morocco Mall veya meşhur Corniche Caddesi’nde serbest zaman. Akşam yemeği sonrası Rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına gidiyoruz. Check-in ve bagaj işlemlerimizin ardından saat 01:10'da Pegasus Havayollarına ait İstanbul uçağımız ile uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. İstanbul aktarmamızın ardından saat 10:25'te Pegasus Havayollarına ait uçuşumuz ile İzmir'e uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Saat 11:35 te İzmir Adnan Menderes Havalimanına iniş yapacak uçağımızdan gümrük işlemlerimiz ve valizlerimizi aldıktan sonra bir dahaki KUŞADASI TOURS seyahatinde buluşmak üzere iyi dileklerimizle ayrılıyoruz.

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih Seçenekler İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak1. Çocuk2. ÇocukTaksitler
15.11.2024Otel 11.499,00 €
1.299,00 €
1.689,00 €
1.489,00 €
1.499,00 €
1.299,00 €
0 - 2 Yaş 160,00 €
3 - 12 Yaş 1.199,00 €
0 - 2 Yaş 160.00 €
3 - 12 Yaş 1.199,00 €
Taksitler »
29.03.2025Otel 11.549,00 €
1.349,00 €
1.749,00 €
1.549,00 €
1.549,00 €
1.349,00 €
0 - 2 Yaş 160,00 €
3 - 12 Yaş 1.249,00 €
0 - 2 Yaş 160.00 €
3 - 12 Yaş 1.249,00 €
Taksitler »
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Pegasus Havayolları ile , İzmir - İstanbul - Kazablanka  ; Kazabalanka - İstanbul - İzmir uçak biletleri 
  • Marrakech de 4* Otelde 2 gece konaklama
  • Quarzazate 4* Otelde 1 gece konaklama 
  • Erfoud da 4* Otelde 1 gece konaklama 
  • Fes de 4* Otelde 2 gece konaklama
  • Casablanca da 4* Otelde 1 gece konaklama
  • Otellerde 7 sabah kahvaltısı + 7 akşam yemeği 
  • Tüm şehir giriş , turist konaklama ve Havalimanı vergileri 
  • Programda belirtilen tüm şehir ve kültür turları 
  • Sahra Çölünde 4x4 JEEP ve Deve Safari Turu 
  • Majorelle Bahçesi Turu
  • Ait Ben Haddou Gezisi
  • Atlas Film Stüdyoları Gezisi 
  • Türkçe rehberlik hizmeti
  • Lokal rehberlik hizmetleri
  • KUŞADASI TOURS Güvencesi 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Öğle Yemekleri
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri , kişisel harcamalar , bahşişler 
  • Özel Sağlık ve Güvence Sigortası  
  • Yöresel Chez Ali Show 
  • Yurt dışı çıkış harcı  Bankaya yatırılır
  • İzmir Havalimanı Transferi


Kalkış Yerleri
    Notlar

    TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARINA FAS İÇİN VİZE GEREKMEMEKTEDİR !


    İptal Şartları
    https://kusadasitours.com.tr/tur-800-fas-ve-sahra-coluvizesiz.html

    Türkmen Mah. Günhan Arın Bulvarı No:38/C KUŞADASI/ AYDIN
    02566141282 - 05395144898


    Bu çıktı 08.09.2024 07:17 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.