Sakız Adası Mostra Karnavalı Tur Programı

                      

 SAKIZ ADASI  MOSTRA KARNAVALI  TURU

 Güney Ada Turu DAHİL! 

Mostra Karnavalı Turu DAHİL! 

 

16-17 MART  2024 / 2 gün - 1 gece

 

Dünyada Damla Sakızının En Önemli Üretim Merkezi

 

1 gece 2 * Otel konaklamalı

Feribot keyfi ile Çeşme Sakız Adasına yolculuk 

 

* Yunan adaları seyehatleri için min. 6 ay geçerli pasaport gerekmektedir.Bordo Pasaportlar için çok girişli Shengen vizesi  gerekmektedir.Pasaportunda Kıbrıs damgası bulunan misafirlerimiz Yunanistan' a geçiş yapamayacaktır.Yeşil Pasaportu olan misafirlerimizin vize ihtiyacı bulunmamaktadır

                                          

 

NO      GİDİŞ                   GELİŞ            
1. 16.03.2024                        17.03.2024                   

 

 
ÜCRET
Otel İki Kişilik Odada Kişi Başı Tek Kişilik Oda 0-4 yaş çocuk 5-12 yaş çocuk 
2* Diana Hotel  140 euro 165 euro 40 euro 100 euro
4* Aegean Dream   155 euro 195 euro 40 euro   115  Euro

 

Kalkış Yerleri: Çeşme ULUSOY limanı
PROGRAM
1 Gün: Kuşadası - Çeşme (Liman) - Güney Ada Turu

Sakız Adası turu için cumartesi  sabahı saat 08:00 da Çeşme gümrük limanı girişindeki check-in ofisinde işlemlerimizi yapıyoruz. Pasaport kontrolünün ardından  09:20 de Ege’nin maviliklerinde feribot ile 30 dakika sürecek keyifli yolculuğumuz  başlıyor. Sakız Adası limanına vardığımızda giriş işlemlerinin ardından valizlerimizi otobüsün  bagajına yerleştiriyor ve Ege’nin gizli hazinesi Sakız Adası’nı keşfe başlıyoruz. 

Burda adaya da ismini veren meşhur Damla sakızı ağaçlarını yakından tanıyacak ve doğanın bu  mucizesi hakkında ki çok ilginç bilgileri rehberimizden dinleyeceğiz. Ardından meşhur seramik  atelyelerin birini ziyaret etmek için küçük bir mola. Bir sonraki durağımız Sakız Adası’ndaki bir çok ortaçağdan kalma kale-köy arasında mimari   yapısını günümüze kadar en güzel korumuş olan MESTA. Bizleri inşa edildiği dönem 13. Yüzyıla zamanda bir yolculuğa çıkarıyor. Labirent gibi ara sokaklarından ilerleyerek köyün merkezindeki  meydanına ulaşıyor ve ihtiyaç molası veriyoruz. Bu molamız süresince isteyen misafirlerimiz adanın  doğal dondurmalarının, isteyenler yunanlıların meşhur kahvesi frappenin, isteyenlerde Yunanista’ın sadece Sakız Adası’nda üretilen İncir Rakısının (Suma) tadına bakabilir. Taksiarchis kilisesini  ziyaretinin ardından köyden ayrılıyoruz.
Sıradaki köyümüz evlerin üzerindeki geometrik şekilleriyle dünyada eşi bulunmayan PYRGİ. Ksista adı verilen ve Cenevizlilerden günümüze yüzyıllardır uygulanan bu teknik hakkında detaylı  bilgileri rehberimiz bize aktarıyor. Kristof Kolomb’un Sakız Adası’nda kaldığı evide gördükten  sonra (her ne kadar bir çok kişi rivayet desede köyde yaşayanları nerdeyse yarısının soyadı  Kolombos :) öğlen yemeği için hareket ediyoruz.
Deniz kenarında lezzetli bir tavernada öğlen yemeğinin ardından dinlenmek ve akşam yapılacak  eğlenceye enerji toplamak için otelimize doğru hareket ediyoruz.
Taverna da akşam yemeği almayı tercih eden misafirlerimiz  ile  Saat 20:30 otel lobisinde buluşup Canlı Yunan müziği, limitsiz uzo ve şarap eşliğinde akşam  yemeğimizi yiyeceğimiz tavernaya gidiyoruz. İsteyen misafirlerimiz sabahın erken saatlerine kadar   sirtaki yapıp tabak kırmaya devam edebilir.

 



2 Gün: Mostra Karnavalı Turu - Çeşme Feribot İskelesi

Pazar günü sabah kahvaltının ardından otobüsteki yerimizi alıyor karnaval etkinlikleri ve yürüyüşünü izlemek   için adaya özgü kızıl taşlarla yapılmış evleriyle ünlü THYMİANA köyüne hareket ediyoruz.   MOSTRA karnavalının tam olarak ne zaman başladığı bilinmesede kökleri ortaçağda yaşanmış
gerçek bir hikayeye dayanmaktadır. Çağlar boyunca korsanlar Damla Sakızı ve zenginliklerinden  dolayı adayı yağmalamıştır. Yine bir gün ada halkı eğlenceye dalmışken gözcüler yaklaşmakta olan  korsanları haber verirler. Eğlencenin coşkusuyla tüm köy halkı sahile doğru koşar ve korsanlara
tuzak kurarlar. Şiddetli geçen çatışmanın ardından da korsanların saldırısını geri püskürtür, ele  geçirdiklerinide köy meydanında asarlar. Bu zafer anısınada her sene festival ayının son Pazar günü   ‘talimi’ adı verilen kılıç oyunlarıyla ve özel kıyafetleriyle bu savaşı canlandırırlar.
Öğlen yemeğimiz içinde serbest zamanımız bu karnavalın yapıldığı köyde olacak. Ardından limana  doğru hareket ediyoruz.Dönüş yolunda adanın güzel doğa manzarasını seyrederek merkeze ulaşıyoruz. Bu güzel günün ardından gümrük işlemlerini de bitirdikten sonra feribotumuz  ile Çeşme’ye doğru harekete geçiyoruz. Ege’nin mavi sularında keyifli yolculuğumuzu tamamlayıp Çeşme’ye ulaşıyoruz. Çeşme limanında duty free den alışverişlerimizi yaptıkdan sonra , Kuşadası ve Söke'ye transferlerini bizimle yapacak misafirlerimizi aracımıza yerleştiriyor , kendi imkanları dönüş yapacak olan misafirlerimizle iyi dileklerimizle vedalaşarak , bir daha ki KUŞADASI TOURS - Biz KAÇAR seyahatinde buluşmak üzere ayrılıyoruz. 

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Çeşme Sakız Çeşme feribot bileti
  • Merkez deki Diana otelde 1  gece oda-kahvaltı konaklama
  • İlk  gün   Güney ada turu
  • İkinci gün Mostra Karnavalı Turu 
  • Liman ve şehir vergileri
  • Türkçe rehberlik hizmeti
  • Zorunlu Mesleki Sigorta 
     


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

 

  • Taverna ( kişi başı 45 Euro )(limitsiz Uzo,Yerel Şarap ve Alkolsüz meşrubat dahil)
  • 65 Yaş üzeri konuklardan sigorta hizmetinde extra Sur-Prim ücreti alınacaktır 
  • Kişisel harcamalar ve otelde alınacak extralar
  • Yurtdışı çıkış harcı bedeli  ( Bankadan yatırabilirsiniz ) 
  • Kuşadası-Çeşme-Kuşadası ulaşımı 
  • Müze ve örenyeri girişleri
  • Şehir vergisi
  • Yunan Shenhen Vize ücreti ve servis bedeli 165  Euro ( Yeşil Pasaport için Schengen Vizesi gerekmemektedir ) 
  • Öğle yemekleri ve yemekler esnasında alınan tüm içecekler
  • Seyahat Sağlık Sigortası  15 Euro 


Kalkış Yerleri
    Notlar

    * Yunan adaları seyehatleri için min. 6 ay geçerli pasaport gerekmektedir.Bordo Pasaportlar için çok girişli Shengen vizesi                           gerekmektedir.Pasaportunda Kıbrıs damgası bulunan misafirlerimiz Yunanistan' a geçiş yapamayacaktır.Yeşil Pasaportu bulunan             misafirlerimizin vize ihtiyacı bulunmamaktadır.

    * Başlatılan yeni sürece göre 200 € luk ve 500 € banknotlar kabul edilmemektedir. Bu nedenle nakit ödemelerde 200 € ve 500  € tek banknot şeklinde ödemeler alınamayacaktır...

    * Turlarımızda, kişi sayısına bağlı olarak 17, 29, 31, 46 ve 50 kişilik araçlar kullanılmaktadır...


    İptal Şartları
    https://kusadasitours.com.tr/sakiz-adasi--mostra-karnavali-turu

    Türkmen Mah. Günhan Arın Bulvarı No:38/C KUŞADASI/ AYDIN
    02566141282 - 05395144898


    Bu çıktı 08.09.2024 05:59 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.