Vizesiz Uçaklı Balkan Tur Programı

 6 gece Konaklamalı VİZESİZ BALKAN TURU  

EKSTRA TUR YOK 

ERKEN REZERVASYON FIRSATINI KAÇIRMAYIN....

Turumuzda , Kademeli Fiyat artışı olacaktır. 

İzmir - Üsküp ; Üsküp - İzmir Direkt Uçuş 

!!! Çaşamba gününü , Perşembe gününe bağlayan gece !!! 

4* otellerde 6 gece Yarım Pansiyon  konaklama 

Programda belirtilen şehir turları
Matka Kanyonu Ekstra Turu
Eğlenceli Boşnak Gecesi Turu
St. Naum Turu
Tetovo (Kalkandelen Turu)
Srebrenitsa Turu
Blagaj Turu
Poçitel Turu
Resne Turu
Manastır Turu
Gümrük Vergileri
Şehir vergileri
Tüm otoban, otopark ve check-point giderleri

 

Uçaklı Balkan Turu için vize gerekmemektedir.
 

NO GİDİŞ TARİHİ DÖNÜŞ TARİHİ 
1- 08 Haziran 2023 15 Haziran 2023
2- 15 Haziran 2023 22 Haziran 2023
3- 22 Haziran 2023 29 Haziran 2023
4- 29 Haziran 2023 ( Bayram Tatil ) 06 Temmuz 2023
5- 06 Temmuz 2023 13 Temmuz 2023
6- 20 Temmuz 2023 27 Temmuz 2023
7- 27 Temmuz 2023 03 Ağustos 2023
8- 10 Ağustos 2023 17 Ağustos 2023
9- 17 Ağustos 2023 24 Ağustos 2023
10- 24 Ağustos 2023 31 Ağustos 2023
11- 07 Eylül 2023 14 Eylül 2023
12- 14 Eylül 2023 21 Eylül 2023
13- 28 Eylül 2023 05 Ekim 2023
14- 05 Ekim 2023 12 Ekim 2023
15- 19 Ekim 2023 26 Ekim 2023

 

Kalkış Yerleri: İzmir Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İzmir - Üsküp - Belgrad

İzmir Adnan Menderes havalimanı gidiş terminali acente deskinde buluşma. “Lütfen Dikkat! Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gecedir” Sun Express Hava Yolları özel seferi ile 01:30’da İzmir’den Aktarmasız Direkt olarak Üsküp’e hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından yerel saat ile 01:55’de Üsküp havalimanına varıyoruz. ve ülkeye giriş işlemlerinin ardından alanda bekleyen özel aracımız ile özel otobüsümüz ile Sırbistan`ın başkenti, Belgrad'a doğru hareket ediyoruz. Canlılığın ve hareketliliğin yeni sembolü Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan Belgrad şehir turumuz başlıyor. Türk döneminin muhteşem oyma tavanları ile süslü Eski Saray, Bin yıl anıtı, Sava Nehri'nin Tuna'ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmed'in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni sultan Süleyman'a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi , Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa'nın türbesi, Bayraklı Camii görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası Geceleme ve akşam yemeği Belgrad’da otelimizde.
Üsküp – Belgrad : 433 Km

 



2 Gün: Belgrad – Srebrenitsa - Saraybosna
Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyoruz  ve Saraybosna`ya hareket ediyoruz. Yol üzerinde Srebrenitsa turumuz için hareket ediyoruz. Bosna Savaşı sırasında son yüzyılın en büyük kıyımlarından birinin yaşandığı, binlerce Boşnak‘ın katledilip toplu mezarlara gömüldüğü 2. Dünya savaşından bu yana Avrupa’nın belgelenen ilk soykırımının ve en büyük katliamının yaşandığı, Boşnak esir kamplarını ve şehitliği ziyaret edeceğiz. Varis sonrasi asırlar boyunca Balkanlar'ın kültür başkentliğini yapmış, 1914'te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand'ın Sırplar tarafından bu arada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı'nın çıktığı yer olmuş, 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar'ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen büyük ölçüde koruyan Saraybosna'da panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında meşhur Başçarşı, tarihi Osmanlı hanı Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914'te Franz Ferdinand suikastinin gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş ve batı tarzı binalarını görebileceğiniz turumuzu tamamlayarak otelimize transfer. Akşam yemeğimizde enfes Boşnak yemeklerinin tadına, yerel müzisyenlerin çalacağı Balkan müzikleri eşliğinde bakacak ve unutulmaz bir Boşnak Gecesi yaşayacağız Geceleme otelimizde.   
 
Belgrad– Srebrenitsa : 180 Km   
Srebrenitsa – Saraybosna : 133 Km
Srebrenitsa Turu DAHİL ! Boşnak Gecesi DAHİL! 


3 Gün: Saraybosna – Mostar – Blagaj – Poçitel – Trebinje

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra otelimizden ayrılıyoruz ve  Mostar’a hareket ediyoruz. Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Ardından Blagaj turumuz başlayacaktır. Bu turumuzda Avrupa’nın en güçlü su kaynağının, Buna nehrinin doğduğu yere kurulmuş olan Blagay’ı ziyaret ediyoruz. Turumuzun ardından bir sonraki durağımız Poçitel. Tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel`i ziyaret ederek 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan eserleri görüyoruz. Gezi sonrası konaklama yapacağımız otelimize geçiş, oda dağılımı, yerleşme ve geceleme ve akşam yemeği otelimizde.
Saraybosna – Mostar : 129 km     

Mostar – Blagaj 13 km   

Blagaj – Poçitel 24 km 

Poçitel – Trebinje 101 km

 



4 Gün: Trebinje - Kotor - Budva – St.Stefan - İşkodra

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden hareket ederek Adriyatik Denizinin incisi dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Karadağ`a giriş yapıyoruz. Karadağ`daki ilk durağımız nefes kesici bir orta çağ kasabası olan, Balkanlardaki Fiyordları ile meşhur Kotor. Burada Eski Şehir-Kalede yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Sonrasında durağımız muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar`ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız yürüyüş turunda StariGrad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. Budva`nın tadını doyasıya çıkarabilmeniz için serbest zaman. Ardından zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur`lu bir multi-milyardere satılması ile turizme kazandırılan muhteşem St. Stefan`ı panoramik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola ve otelimize hareket. Geceleme ve akşam yemeği İşkodra`da otelimizde.

Trebinje – Kotor : 80 km     

Kotor – Budva : 22 km     

Budva - İşkodra : 85 km



5 Gün: İşkodra – Tiran - Elbasan - Ohrid

Sabah kahvaltımızı otelimizde alarak, 1614’te Süleyman Paşa tarafından imar edilen ve 1920’de Arnavutluk’un başkenti olan Tiran’a gidiyoruz. 20.yüzyıl boyunca savaşlar arasında kalmış ve 40 yıl boyunca Enver Hoca’nın diktatörlük rejimini yaşamış, Balkanlar’ın dağlık ülkesi Arnavutluk’un bu gözde şehrinde Ethem Bey Camii, Tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve İskender Bey Heykeli ve Meydanı göreceğimiz yerler arasındadır. Buradaki gezimizi tamladıktan sonra, Balkanların Osmanlı döneminde kurulan şehirlerinden olan Elbasan’ı panoramik olarak görerek, Osmanlının Balkanlardaki önemli üslerinden biri olmuş “Tanrı cenneti çamurdan yaparken, bir parça kopup Ohri’nin üzerine düşmüş” tanımlaması ile ünlü Ohrid şehrine ulaşıyoruz. Kentteki ilk durağımızda, Roma döneminden kalma, ilk Makedon Devleti’nin kurucusu Çar Samuel’in adını taşıyan, eşsiz şehir manzarasına sahip Ohrid Kalesi’ni görüyoruz. Daha sonra şehir merkezine geçiyor ve rehberimizin anlatımları eşliğinde, Kiril Alfabesinin yaratıcıları Aziz Kiril ve Metodi, Aziz Naum ve Klemens heykelleri, neo-klasik tarzda inşa edilmiş Osmanlı dönemi Evlerini, Ayasofya Kilisesi Camii’ni, 1100 yaşındaki Çınar Meydanındaki ağacı, Meryemana Kilisesi, Halveti Tekkesi, Ali Paşa Camii görerek, Türk çarşısında’nda serbest zaman veriyoruz. Meşhur Ohri incilerinden mamul takılar başta olmak üzere alışverişler yapabilir, kafelerde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Serbest zamanımızın bitiminde, isteyen konuklarımızla Mavi İnci” adıyla bilinen ve dünyanın en derin göllerinden biri olan Ohrid Gölünde Tekne Turu’na katılıyoruz.(ekstra) Tekne turumuz sırasında “Elveda Rumeli” dizisinde “Kaymakamlık Konağı” olarak kullanılan Ohrid Başpiskoposluk Binası, Tito’nun Yazlık Konutu ve Oteller bölgesini görme şansına sahip olacaksınız. Keyifle geçen tekne turu sonrasında Restaurant’da veya otelimizde alacağımız akşam yemeği esnasında Balkan müzikleri ve folklor gösterileri eşliğinde unutulmaz bir  gece yaşıyoruz. Konaklama Ohrid’de otelimizde.



6 Gün: Ohrid – St.Naum – Resne – Manastır - Tetova (Kalkandelen) – Üsküp

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı ardından, St Naum turu için otelimizden hareket ediyoruz. Yol üzerinde, Ohrid ‘e 29 km mesafede bulunan, Ohrid Gölü ‘nün kaynağının ve aynı zamanda St.Naum Manastırı’nın bulunduğu “Balkanlar’da Cennetten Bir Köşe” olarak adlandırılan St.Naum ‘a hareket ediyoruz. Eşsiz manzaraları fotoğrafladıktan sonra burada verilecek serbest zaman bitimininde  Ardından Manastır’a hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan ve İttihat ve Terakki’nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan Resne’li Niyazi’nin Sarayını ziyaret ediyoruz. Varışımız sonrası Manastır(Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten’i, İshak Camiini, Yeni Camii’yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi’yi ve Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyoruz ardından Üsküp`e hareket. Yol üzerinde ilk durağımız Gostivar ve Gostivar ardından Kalkandelen’e doğru yolumuza devam ediyoruz. Kalkandelen‘de bir mimari eser olan Alaca Camii’yi ziyaret ediyoruz. Ardından Üsküp’e hareket ve otelimize transfer. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde
 

St.Naum Turu DAHİL! 

Resne – Manastır  Turu DAHİL!

Tetova (Kalkandelen) Turu DAHİL !

Ohrid – St.Naum: 29 km     

St.Naum – Resne: 64 Km 

Resne – Manastır 34 Km 

Manastır – Tetova 154 Km 

Tetova – Üsküp : 48 Km



7 Gün: Üsküp – Matka Kanyonu

Sabah kahvaltımızın ardından odaların boşaltılması ve eşsiz güzelliği ile bilinen Matka Kanyonu turumuz için hareket ediyoruz. Bu turumuzda Matka’nın nefes kesen manzaralarında resim çekebilme, dinlenme ve dilerseniz yüzme şansı elde edebilirsiniz. Turumuzun bitiminde Üsküp şehir turumuz başlıyor. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han ve Taş Köprüyü görüp, Vardar Nehrinin kıyısından ve nehrin karşı tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanı’nı, Osmanlı Köprüsü’nü ve Davut Paşa Hamamını dışarıdan görüp, Türk çarşına girecek ve Tarihi Türk çarşında 1550 yılında yapılmış olan, günümüzde ise Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılan Kurşunlu Hanı göreceğiz. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp’te, günümüzde 3 han binası kalmıştır. Günümüzde Kurşunlu handan sonra ayakta kalan ve yine 15. yüz yılda inşa edilmiş Sulu Han ve Kapan Han ziyaretlerin ardından Üsküp’ün sembol eserlerinden biri olan ve 16. yüzyılda inşa edilmiş Saat Kulesini, 14. yüzyılda yapılmış erken dönem camilerimizden Sultan Murat Camisini ve yine aynı yüzyıldan kalma İsa Bey Camini ziyaret edip, Türk çarşında serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından transfer saatimize bağlı olarak havalimanına transfer.
Matka Kanyonu Turu DAHİL !

 



8 Gün: Üsküp - İzmir

Üsküp Hava Limanı’na gidiyor ve gerekli pasaport-chekin işlemlerinden sonra Sun Express Havayollarına  ait XQ 897 sefer sayılı uçağımız ile Cumartesiyi Pazar'a bağlayan gece yarısı saat 02:25'de direkt , aktarmasız uçuş ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na hareket ediyoruz. İzmir Adnan Menderes havalimanına varışımızda bagaj işlemlerimizin ardından iyi dileklerimizle ayrılıyoruz bir daha ki KUŞADASI TOURS seyahatinde buluşmak üzere ayrılıyoruz. 



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Sun Express Havayolları ile İzmir - Üsküp - İzmir parkurunda AKTARMASIZ DİREKT gidiş dönüş uçak biletleri
  • 4* ve 5* Otel Kategorisind
  • 1 Gece Belgrad ,
  • 1 Gece Saraybosna ,
  • 1 Gece Trebinje ,
  • 1 Gece İşkodra ,
  • 1 Gece Ohrid ,
  • 1 Gece Üsküp olmak üzere toplam 6 gece konaklama
  • Sabah kahvaltıları
  • Akşam Yemekleri
  • Programda Belirtilen tüm transferler
  • Programda belirtilen şehir turları
  • Matka Kanyonu Ekstra Turu
  • Eğlenceli Boşnak Gecesi Turu
  • St. Naum Turu
  • Tetovo (Kalkandelen Turu)
  • Srebrenitsa Turu
  • Blagaj Turu
  • Poçitel Turu
  • Resne Turu
  • Manastır Turu
  • Gümrük Vergileri
  • Şehir vergileri
  • Tüm otoban, otopark ve check-point giderleri
  • Türkçe rehberlik


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Otellerdeki yemekler dışındaki tüm yiyecek ve içecekler 
  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu   ( 150 TL )                 
    Seyahat Sigortası (64 Yaşa Kadar)   ( 15.-Euro )
    Seyahat sigortası ( 65-75 yaş arası)   ( 30.-Euro )


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Konsolosluk vize vermeme hakkına sahiptir gerekli gördüğü takdirde . Vize alınamaması , vizenin tur başlangıç tarihinden sonra gelmesi gibi durumlarda KUŞADASI TOURS'un hiçbir sorumluluğu yoktur.
    • Hehangi bir nedenden vize alınamaması durumunda vize , sigorta ve tur ücreti iadesi yapılmaz 
    • Pasaportlarında KKTC damgası var ise Yunanistan makamları yolcunun Yunanistan'a ait bir şehrine giriş yapmalarına izin vermemektedir.
    • Shengen vizesi alacak olan misafirlerimizin vize başvurusundan önce ücretin tamamını ödemesi gerekmektedir.Konsolosluğa otel + ulaşım + tur paket faturasını ibra edebilmek amacıyla
    • Tura katılacak misafirlerimizin pasaport bitiş sürelerinin tur bitiş tarihinden önce minimum 6 aylık süresi olmalıdır
    • Ülke kapı gümrüklerinde gümrük müdürünün veya polis memurunun kişiyi kabul etmeme durumundan KUŞADASI TOURS sorumlu değildir
    • Seyahat güzergahında bulunan bölgelerde herhangi bir olağanüstü durumdan dolayı otoriteler tarafından izin verilmeyen bölgelere gidilemeyebilir. Bundan KUŞADASI TOURS sorumlu değildir.
    • 18 yaş altı çocukların anne ve babası veya bir tanesi yanında yoksa tur boyunca muvaffakatnamelerinin yanında olması gerekmektedir.
    • Otellerde 3 kişilik odalarda 3 tek yatak olabileceği gibi 3.cü yatağın açma - kapama yatak şeklinde olma ihtimali de vardır. Misafirlerimiz 3 kişilik oda alırken bunu ve oda oda sıkışıklığını kabul etmiş demektir.
    • Tüm misafirlerimiz tura başlangış anında alındıkları noktalarda tur bitiminde indirme yapılacaktır.Dönüş güzergahında misafirlerimiz alındıkları nokta haricinde başka bir noktada indirme yapılamayacaktır.
    • Tüm karayolu ulaşımı sırasında araç içerisinde yolculuk boyunca Emniyet Kemeri takma zorunluluğu vardır. Kurallara uyulmaması halinde KUŞADASI TOURS'un herhangumluluğu yoktur. Kesilen ceza kişiye aittir 
    • Turlarımızda koltuk numarası rezervasyon sırasına göre ve rezervasyon esnasında verilmektedir. Tur boyunca koltuk kaydırma sistemimiz bulunmamaktadır.
    • Araç içi ikramlarımız yol durumuna göre dağıtılmaktadır. Virajlı ve zorlu yollarda o gün için ikram yapılamayabilir
    • Yurtdışı turlarımızda su ikramı kişiye günde 0.5 lt. şeklindedir.
    • Tur boyunca yanınızda hava şartlerina göre bir ceket , şemsiye , şarj aleti , fotoğraf makinesi , ilaç vb. gibi heran ihtiyacınız olacak olan eşyalarınızı küçük bir çanta ile araç içine almanızı rica ederiz. Valizlerimiz sabah bagaja yerleştikden sonra bri daha akşam otelde indirilecektir. 
    • Tur boyunca yanınıza rahat ayakkabı ve kıyafetler almanızı tavsiye ederiz
    • Turun gerçekleşmesi için yeterli katılımcı sağlanmadığı takdirde KUŞADASI TOURS turu iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda tüm ödeme yapmış olan misafirlerimize ödedikleri ücret , ödeme yapıldığı şekilde iade edilecektir
    • Tur bedelini kredi kartı ile yapmış olan misafirlerimiz kendi istekleri ile tur başlangıcından belli bir süre önce yapacakları iptallerinde para iadesi yapılacağı zaman bankanın kurumumuzdan kesmiş olduğu komisyon oranı düşülüp o şekilde iade yapılacaktır.

    İptal Şartları

     HİZMET REZERVASYON/ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

    1- TARAFLAR

    İşbu Sözleşme, ASTA SEYAHAT ACENTECİLİĞİ TURİZM DANIŞMANLIK İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.(Bundan böyle KUŞADASI TOURS olarak anılacaktır.) ile hizmeti satın alan MÜŞTERİ arasında akdedilmiştir.

    2- KONU

    İşbu Sözleşme, sözleşme'nin eki ve ayrılmaz parçası olan Voucher, Tur Programı ve Alındı Belgesi'nde belirtilen hizmetleri kapsar.

    3-GENEL HÜKÜMLER

    MÜŞTERİ, işbu Sözleşme konusu hizmetin nitelikleri, satış bedeli ve ödeme şekli ile ifaya ilişkin ön bilgiler içeren broşürü okuyup bilgi sahibi olduğunu; yurtdışı konaklamalarında pasaportunu, geçerli vizesini ve nüfus cüzdanını, Kıbrıs turlarında ise nüfus cüzdanını yanında bulunduracağını, pasaport ile ilgili herhangi bir muamele eksikliğinden veya MÜŞTERİ'nin kendinden kaynaklanan kişisel nedenlerle (vergi borcu, vize eksikliği, , konsolosluktan ret gelmesi, herhangi bir devlet kurumunun izin vermemesi vb.) çıkışının engellenmesi veya Türkiye'den çıkış yapılan ülkede pasaport, vize ve benzeri muamele eksiklikleri ve/veya aykırılıkları nedeniyle ülkeye girişin engellenmesi durumunda KUŞADASI  TOURS'un hukuki ve/veya cezai hiçbir sorumluluğu doğmayacağını ve vize çıkmaması durumunda ücret iadesinin olmayacağını; bagaj ve içeriği ile ilgili her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğunu; MÜŞTERİ yanında bulunan eşyaları takip ve kontrol etmekle yükümlü olduğunu, tur esnasında kaybolan, hırsızlık konusu olan, zayi olan eşyalardan KUŞADASI TOURS'un veya çalışanlarının hukuki ve/veya cezai hiçbir sorumluluğunun bulunmadığını, belirtilen nedenlerle KUŞADASI TOURS'a ve/veya KUŞADASI TOURS çalışanlarına karşı talepte bulunmayacağını; işbu Sözleşme'nin imzası ile konaklayacağı tesisin ve seyahat edeceği aracın tabi olduğu yasa ve teamüllere uymakla yükümlü olduğunu; rehber, tesis, acente ve ulaşım aracı yetkililerince satın alınan hizmetle ilgili olarak bildirilen kurallara uyacağını, üçüncü kişilerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atmayacağını, aksi halde KUŞADASI TOURS'un Sözleşme konusu hizmeti ifa etmeyeceğini ve bu nedenle MÜŞTERİ'nin iade hakkının bulunmadığını; MÜŞTERİ'nin işbu Sözleşme konusu Paket Tur kapsamı dışında alacağı ekstra yiyecek-içecek, kişisel harcamalar ve program dışı tüm mal ve hizmetlerin bedelinin kendisi tarafından ödeneceğini; ifa edilen hizmetin ayıplı olduğundan bahisle hizmeti kullanmayı sonlandırması halinde işbirliği yapma ve özenli davranma borcu gereği KUŞADASI TOURS yetkilisine ve konakladığı otele sona erme sebeplerini yazılı olarak bildireceğini, aksi halde hizmeti alıp kullanmış addolunacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Sözleşmede imzası bulunmayan ancak sözleşmeye konu hizmete katılan tüketici(ler), kendi adlarına kayıt yaptırmakla görevlendirdikleri tüketici(ler)in bu sözleşmeyi okuyup imzalaması ile sözleşme hükümlerini kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar. KUŞADASI TOURS, broşürde belirtilen bilgiler ile işbu Sözleşme'de düzenlenen hususların paralel olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. KUŞADASI TOURS'un Sözleşme'yi kısmen veya tamamen ihlal etmesi halinde ödenecek tazminatın hesaplanmasında TÜRSAB KÜTAHYA ÇİZELGESİ maddeleri uygulanır. KUŞADASI TOURS'un ağır kusurundan kaynaklanan bagaj kaybı ve hasarı durumlarında; MÜŞTERİ'nin KUŞADASI TOURS'a kayıp veya hasar tutanağı düzenlettirmesi koşuluyla, bagajın içinde bulunan eşyaların maddi ve manevi değeri ile sair vasıflı özellikleri gözetilmeksizin, hizmet bedeli içinde ulaşıma isabet eden kısmının ½'si, kaybolan eşya ve valizin maddi ve manevi tazminatı olarak KUŞADASI TOURS tarafından MÜŞTERİ'ye ödenir. KUŞADASI TOURS, kendisine yazılı olarak kıymetleriyle birlikte deklare edilerek teslim edilmiş eşyanın kaybolmasından, çalınmasından veya hasarından en çok ulaşım bedeli kadar sorumludur. KUŞADASI TOURS, hizmetin başlamasından sonra oluşan mücbir sebep hali ya da MÜŞTERİ'nin veya üçüncü kişinin sorumlu olduğu ya da hava/kara taşıyıcısının kusur veya ihmalinden kaynaklanan haller dışında, işbu sözleşme kapsamındaki hizmeti aksatan her türlü sebepten sorumludur. KUŞADASI TOURS sorumluluğu dâhilindeki hallerde, MÜŞTERİ aleyhine olan değişiklikleri TÜRSAB KÜTAHYA ÇİZELGESİ hükümleri uyarınca, MÜŞTERİ'ye bedel iadesi veya ikame hizmet sunumu şeklinde tazmin edebilir. Ek veya ikame hizmetlerin, MÜŞTERİ tarafından alınıp kullanılmış veya tüketilmiş olması MÜŞTERİ'nin bedel iadesi ve tazminat haklarını ortadan kaldırır.

    4.HİZMET BEDELİ VE CAYMA HAKKI

    Sözleşme bedeline Rezervasyon Belgesi'nde (Bundan böyle Voucher şeklinde anılacaktır.) belirtilen tüm hizmetler dâhildir. Bunlar haricindeki hizmetler ekstra ücrete tabiidir. Kayıt anında yurtdışı hizmet bedelinin en az %35'i, bakiyenin ise hizmetin başlamasından en geç 20 gün önce ödenmesi gerekmektedir. Anılan süreler içinde belirtilen ödemelerin gerçekleştirilememesi halinde yapılan rezervasyon iptal edilerek hizmet bedelinin %35'i cayma tazminatı olarak MÜŞTERİ'ye fatura edilir. Kayıt anında yurtiçi hizmet bedelinin en az %35'i, bakiyenin ise satış tarihinden itibaren 7 iş günü içerisinde, otele giriş tarihi 7 gün ve daha az ise rezervasyon anında ödenmesi gerekmektedir. Anılan süreler içerisinde belirtilen ödemelerin gerçekleştirilmemesi halinde yapılan rezervasyon iptal edilerek bedelin %35'i cayma tazminatı olarak MÜŞTERİ'ye fatura edilir. Erken rezervasyon yoluyla hizmet satın alan MÜŞTERİ, hizmet bedelinin tamamını rezervasyon tarihinde ödemekle yükümlüdür. Özel ürün ve hizmetlerde bakiyenin, hizmetin başlamasından en geç 60 gün önce ödenmesi gerekmektedir. Anılan süreler içerisinde belirtilen ödemenin gerçekleştirilmemesi halinde yapılan rezervasyon iptal edilerek hizmet bedelinin %35'i cayma tazminatı olarak MÜŞTERİ'ye fatura edilir.

    İşbu sözleşmenin konusu, ACENTE'nin TÜKETİCİ'ye internet sitesinden elektronik ortamda satışını yaptığı, aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen hizmetin satışı ve ifası ile ilgili olarak 4077 Sayılı TÜKETİCİ'nin Korunması Hakkında Kanun - Mesafeli Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerini kapsamaktadır. TÜKETİCİ, sözleşme konusu ürünün hizmetin nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile ifaya ilişkin tüm ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder. ACENTE, sözleşme konusu hizmetin ayıplı olması nedeniyle TÜKETİCİ'ye karşı sorumludur.

    Sözleşme konusu işin iflasından sonra MÜŞTERİ'nin Sözleşme bedelini ödemek için kullandığı kredi kartının KUŞADASI TOURS'un kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız ve hukuka aykırı olarak kullanılması iddiası ile ilgili banka veya finans kuruluşunun hizmet bedelini KUŞADASI TOURS'a ödememesi halinde MÜŞTERİ, itiraz edilen hizmet bedelinden ve her türlü zarardan rezervasyon tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte sorumlu olacaktır.

    5.MÜCBİR SEBEP, FESİH VE DEVİR

    KUŞADASI TOURS'un Sözleşme'yi haksız olarak feshetmesi halinde KUŞADASI TOURS, MÜŞTERİ'nin o güne kadar yaptığı tüm ödemeleri MÜŞTERİ'ye iade eder.

    Sözleşme'nin feshi, kayıt edilen müşteri sayısının Paket Turun düzenlenmesi için gerekli olan sayıya ulaşmaması, KUŞADASI TOURS her türlü özeni göstermiş olmasına rağmen hizmetin başlamasına veya devamına engel teşkil eden, olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, sis, savaş ihtimali, öngörülemez teknik hususlar kara, hava ve deniz taşıyıcılarından kaynaklanan sebepler vb. mücbir sebeplerden ötürü Sözleşme'nin KUŞADASI TOURS tarafından feshi halinde MÜŞTERİ'nin tazminat hakkı doğmaz.

    MÜŞTERİ'nin (özel ürünler hariç olmak üzere) Sözleşme'yi hizmetin başlamasından 15 gün öncesine kadar feshetmesi halinde, ödediği bedelin tamamı kendisine iade edilir.

    MÜŞTERİ, hizmetin başlamasından 15-7 gün evvel sözleşmeyi iptal etmesi halinde gezi bedelinin %35'ini, 7 günden az bir süre kala ise tamamını KUŞADASI TOURS'a ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder. MÜŞTERİ tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri fesih hükmünde olmakla, yukarıda belirtilen süreler dikkate alınarak yazılı olarak bildirilecektir.

    MÜŞTERİ'nin erken rezervasyon gibi özel ürünlerde, Sözleşme'yi hizmetin başlamasından 60 gün öncesine kadar feshetmesi halinde, MÜŞTERİ'ye o ana kadar ödediği ücretin tamamı iade edilir. MÜŞTERİ, Sözleşme'yi 59-31 gün öncesine kadar feshederse hizmet bedelinin %25'ini, 30-15 gün öncesine kadar feshederse %50'sini, 14-7 gün öncesine kadar feshederse %75'ini, 7 günden az bir süre kala feshederse tamamını KUŞADASI TOURS'a ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.

    MÜŞTERİ'nin kendisi veya birinci derece akrabalarının rezervasyon anında var olmayan 10 günlük mutat iştigaline engel olan rahatsızlıkları veya ölümlerini tam teşekküllü T.C. devlet hastanelerinden alınacak resmi kurul raporu ile hizmetin başlamasından önce yazılı ibrazı, bu maddenin istisnasıdır.

    MÜŞTERİ, hizmetin başlamasından 7 gün öncesine kadar hizmeti istediği kişiye devredebilir. Devralan bakiye ve devir sebebi ile doğan tüm masraflardan devreden ile beraber sorumludur. MÜŞTERİ, tüm fesih/devir taleplerini hizmetin başlangıcından evvel KUŞADASI TOURS'a yazılı olarak sunmakla yükümlüdür.

    MÜŞTERİ'nin başlangıcını kaçırdığı hizmete iştirak edeceğini yazılı olarak bildirmemesi durumunda KUŞADASI TOURS, MÜŞTERİ adına yapılmış tüm rezervasyon ve hizmetleri, 24 saat sonra iptal etme ve Sözleşme'yi feshetme hakkına sahiptir. Bu gibi durumlarda MÜŞTERİ'ye herhangi bir ücret iadesi yapılmaz. MÜŞTERİ, hizmet başlangıcından itibaren 24 saat içinde hizmete tekrar iştirak edeceğini bildirir ise, ulaşıma ait hizmet bedellerinden kaynaklanan fark bedelleri MÜŞTERİ tarafından ödenecektir.

    KUŞADASI TOURS, MÜŞTERİ'ye bildirmek kaydıyla ilan ettiği veya kayıt aldığı turları hizmetin başlamasından evvel kısmen veya tamamen iptal edebilir. Aynı sürede veya hizmet sırasında KUŞADASI TOURS hizmet kapsamındaki otel isimlerini, ulaşım araçları ile bunların hareket yerlerini programda belirtilmiş ve gezilecek yer olarak gösterilmiş yerlerin ziyaret sıralarını değiştirebilir. MÜŞTERİ, bu değişiklik ve iptalleri haklı nedenlerle kabul etmediği takdirde rezervasyonunu iptal edip tüketilmeyen hizmet bedelini iade alma hakkına sahiptir.

    6.-SAİR HÜKÜMLER

    Hizmetin Paket Tur olması halinde, Paket Turun eksik ya da hiç verilmemesi halleri 1618 sayılı Yasa'nın 12. Maddesi gereğince sigorta ile teminat altına alınmıştır. Teminat kapsamı, Paket Tur bedeli kadardır. MÜŞTERİ, dilerse masrafı kendisine ait olmak üzere Paket Tur ve/veya konaklama hizmeti başlamadan evvel, kaza ve hastalık halinde çıkış noktasına dönüş masrafları ile her türlü kazadan doğan zarar ile tedavi masraflarını sigortalatabilir.

    İşbu Sözleşme'nin bir veya birden fazla maddesinin herhangi bir nedenle geçersiz sayılması halinde, Sözleşme'nin diğer hükümleri bu geçersizlikten etkilenmeyecek ve yürürlükte kalacaktır.

    MÜŞTERİ, ASTA SEYAHAT ACENTECİLİĞİ TURİZM DANIŞMANLIK İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.'nin işletmekte olduğu markalar ve tedarikçileri ve işbirliği içerisinde olduğu kuruluşlara ilişkin hizmet, reklam, ilan, kampanya ve faaliyetleri hakkında; tarafına bilgilendirme yapılmasına onay vermektedir. MÜŞTERİ, verdiği onayı isteyeceği herhangi bir kanaldan iptal etmek isterse KUŞADASI TOURS bilgilendirmeyi sonlandıracağını taahhüt eder.

    İşbu Sözleşme'nin ifasından doğan her türlü uyuşmazlıkta Türk Hukuku uygulanacak ve İstanbul Anadolu Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.

    Altı (6) madde üç (3) sayfadan ibaret işbu Sözleşme taraflarca detaylı olarak müzakere edilerek iki (2) nüsha halinde imzalanmış olup, imza tarihinde yürürlüğe girecektir.

    ASTA SEYAHAT ACENTECİLİĞİ TURİZM DANIŞMANLIK İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ

    https://kusadasitours.com.tr/tur-703-vizesiz-ucakli-balkan.html

    Türkmen Mah. Günhan Arın Bulvarı No:38/C KUŞADASI/ AYDIN
    02566141282 - 05395144898


    Bu çıktı 28.03.2024 17:48 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.