BODRUM ve ÇÖKERTME KOYU Tur Programı
Kalkış Yerleri: 06:00 KUŞADASI TOURS ; 06:30 Söke Tren Garı
PROGRAM
1 Gün: Bafa Göl Kenarı - Yalıkavak - Gümüşlük - Bitez - Bodrum

Sabah 06:00 da KUŞADASI TOURS önü , 06:30 da Söke tren garı önünden siz misafirlerimizi aldıktan sonra Bafa Göl kıyısına doğru hareket ediyoruz. Burada alacağımız kahvaltı ( extra ) molamızın ardından Bodrum yarımadasına doğru ilerliyoruz. İlk durağımız Yalıkavak. Bodrum'un günümüzde en lüks marinasına sahip olan Yalıkavak'ın ünlü olmasının bir diğer nedeni de yarımada daki en ünlü süngerciler burada yetişmiştir.Sanatçılar sokağı , sahili ve marinası ile bizlerde de hayranlık uyandıracak olan Yalıkavak'dan ayrılıyoruz ve şirin mi şirin Gümüşlük sahil kesimine geçiyoruz.Günümüzde bir çivi çakmanın bile yasak olduğu yerlerden biri olan Gümüşlük, sahil kenarındaki pansiyonları ve ferahlatan plajları ile yaz aylarında turizm merkezlerinden birine dönüşüyor. Beldenin tarihine baktığımızda ise daha çok inanç kültürü görüyoruz. 1975 yılında arkeolojik sit alanı unvanı kazanan Bodrum’un bu doğa harikası beldesi, o yıllardan beri Bodrum’un kalabalığından sıkılanlara ve tabiat ile kucaklaşabileceği bir yer arayan gezginlere hitap ediyor. Beldenin ismi hakkında ise iki hikaye var. Birincisi ve bizce daha makul olanı, eski dönemlerde burada gümüş madenlerinin olduğu ve beldenin ismini buradan aldığı. İkincisi ise oldukça romantik. Gün batımında buradaki deniz gümüşi bir renk aldığı için beldeye bu özelliğinden dolayı Gümüşlük ismi verilmiş. Burada bol bol fotoğraf çekilip kahvelerimizi de içtikden sonra Bitez'e doğru devam ediyoruz.Bitez, aynı zamanda Bodrum Yarımadası’nda en çok narenciyenin yetiştiği bir alan. Büyük narenciye bahçeleri ile zeytin ağaçları iç içe geçmiş Bitez’de.    
Yunanca bağlık bahçelik anlamına gelen adıyla Bitez, Bodrum’un en yeşil alanlarından biridir.Bitez’in sahil şeridi yarım ay şeklinde uzanır ve tüm sahil halkın kullanımına açıktır.Bu muhteşem de koyda meşhur Bitez mantısı ve dondurmasını yemeden ayrılmayacağız tabi. Muhteşem lezzetleri tadıp yapacağımız kısa yürüyüşümüzün ardından Çökertme Koyunda ki otelimize hareket ediyoruz ve odalarımıza yerleşiyoruz. Zeki Müren Müzesinin hemen yanında olan otelimizde öğleden sonra dileyen misafirlerimiz havuz , deniz keyfi yapabilir , dileyen misafirlerimiz Zeki Müren Müzesi ve çarşı gezisi yapabilir. Akşam yemeğimiz ve konaklamamızı Bodrum'un en bakir koylarından biri olan Çökertme Koyunda bulunan Çökertme Otelde yapacağız.



2 Gün: Çökertme Koyu

Güne mis gibi doğasıyla ve deniz manzarası eşliğinde otelimizde alacağımız kahvaltı ile başlıyoruz.

Muğla Çökertme, Gökova körfezi kıyısındadır. Bodrum’da mavi tura çıkan yatların ve teknelerin başlangıç ya da son durak olarak uğradığı sakinliği ile insanın ruhunun dinlendiğini hissettiği bir yerdir. Asıl Çökertme köyü deniz kenarında değildir. Denizden 1 km kadar içeridedir.

Çökertme halkının sıcakkanlı olması ile köye gittiğinizde kendinizi evinizde hissedecek ve burada köyün adını almış olan türküyü dinlerken kendinizi geçmişe bir yolculuk yaparken bulacaksınız. Kepçeburun ve Kara burun arasında kalan Çökertme koyunun dibi kumdur. Masal tadında bir tatil için tercih edilmesi gereken bir yer olan Çökertmenin sıcak kanlı insanları ile daha da keyifli zamanlar geçirilmektedir.Maviyle yeşilin iç içe girdiği bir plajda denize girmek istiyorsanız Çökertme koyu tam aradığınız gibi bir yer olacaktır. Buranın bakir plajında güneşlenirken ruhumuzun dinlendiğini hissedeceğiz.Tertemiz ve sakin denizde denize girerek , yürüyüş yaparak ve orada bulunan restaurantlarda öğle yemeğimizi yiyip çaylarımızı içtikden sonra yavaş yavaş Kuşadası'na doğru dönüş yolculuğumuza başlıyoruz ve Kuşadası'na varışımızda bir daha ki KUŞADASI TOURS seyahatinde buluşmak üzere iyi dileklerimizle ayrılıyoruz



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Gidiş - geliş ulaşım ve tüm çevre gezileri
  • Bodrum DIAMOND OF BODRUM Hotelde 1 gece konaklama
  • Otelimizde 1 akşam yemeği ve 1 sabah kahvaltısı
  • Tüm otoban ve otopark ücretleri
  • Araç içi ikramlar
  • Rehberlik
  • Seyahat sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Oteldeki yemekler dışında tüm yiyecek ve içecekler
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://kusadasitours.com.tr/tur-546-bodrum-ve-cokertme-koyu.html

    Türkmen Mah. Günhan Arın Bulvarı No:38/C KUŞADASI/ AYDIN
    02566141282 - 05395144898


    Bu çıktı 07.05.2024 15:09 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.