Efes Antik Kenti - Meryem Ana - Şirince ve Pamucak Sahili Tur Programı

İçerik güncelleniyor

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
Efes Antik Kenti - Meryem Ana - Şirince ve Pamucak Sahili

Sabah 09:30 da Kuşadası Saydam Poliklinik ( eski ) önünden, 10:00 da Söke Saydam Poliklinik önünden siz misafirlerimizi aldıktan sonra  ilk durağımız tarihe tanıklık etmiş olan Çamlık Tren Müzesi oluyor. Burada bulunan 30 buharlı lokomotif ve dünyada sadece 2 tane bulunan ve odunla çalışan İngiliz yapımı bir lokomotifi, 1 açık ve 1 kapalı yolcu vagonunu görüyoruz.Bol bol fotoğraf çekimlerimizin ardından, Selçuk’ un küçük ama cok sevimli olan Şirinceye çıkarak, Şirince’ nin küçük dar sokaklarında gezerek, türk kahvesinden veya meyveli şaraplarından içerek zaman geçiriyoruz…. Burada alacağımız serbest zamanda geçireceğimiz keyifli saatlerin ardından , alacağımız öğle yemeği molamızın ardından ,

Meryemana ya doğru yola çıkıyoruz.  Hz. İsa`nın çarmıha gerilişi hadisesinden sonra Hz. Meryem, havari Yuhanna (St. Jean) ile birlikte bu bölgeye gelmiş ve hayatının son yıllarını burada geçirmiş olmasından dolayı kutsal olan bu evi ziyaret ederek dilekler tutuyoruz .  Efes Antik Kenti üst kapıdan girerek  muhteşem ören yerimizi gezmeye başlıyoruz. Efes kentinin ilk kuruluşu M.Ö. 6000 yıllarına, kadar inmektedir. Son yıllarda yapılan araştırma ve kazılarda Efes çevresindeki höyükler (tarih öncesi tepe yerleşimleri) ve kalenin bulunduğu Ayasuluk Tepesi'nde Tunç Çağları ve Hittitlere ait yerleşimler saptanmıştır. Hititler Döneminde kentin adı Apasas'tır. M.Ö. 1050 yıllarında Yunanistan'dan gelen göçmenlerin de yaşamaya başladığı liman kenti Efes, M.Ö. 560 yılında Artemis Tapınağı çevresine taşınmıştır. Bugün gezilen Efes ise, Büyük İskender'in generallerinden Lysimakhos tarafından M.Ö. 300 yıllarında kurulmuştur. Hellenistik ve Roma dönemlerinde en görkemli zamanlarını yaşayan Efes, Asya eyaletinin başkenti ve en büyük liman kenti olarak 200.000 kişilik nüfusa sahipti. Efes, Bizans Dönemi tekrar yer değiştirmiş ve ilk kez kurulduğu Selçuk'taki Ayasuluk Tepesi'ne gelmiştir. Ve son olarak buralara kadar gelipte Pamucak plajında yürüyüş yapmadan olmaz diyoruz ve Pamucak plajına hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz plajda at ile de dolaşabilirler. Bu güzel ve keyifli günü tamamladıktan sonra Kuşadasında iyi dileklerimizle ayrılırken bir daha ki KUŞADASI TOURS seyahatinde buluşmak üzere ayrılıyoruz.

 

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  •  


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://kusadasitours.com.tr/efes-meryem-ana-sirince-turu

    Türkmen Mah. Günhan Arın Bulvarı No:38/C KUŞADASI/ AYDIN
    02566141282 - 05395144898


    Bu çıktı 07.05.2024 09:28 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.