İstanbul Tur Programı

  İSTANBUL  

 

Sömestr TATİLİNE ÖZEL 

 

4* EUROPLAZA Otelde 1 gece konaklama 

Otelimizde açık büfe sabah kahvaltısı 

2 gün - 1 gece 

 

NO Çıkış Tarihi Dönüş Tarihi
1- 20 Ocak 2023 22 Ocak 2023
2- 27 Ocak 2023 29 Ocak 2023

 

Kalkış Yerleri: Kuşadası Candan Tarhan Bul. Yörük Fırını karşısından 23:30 ; Söke tren Garı önünden 24:00 ; Aydın Kadın Doğum Hastanesi karşısından 00:45
PROGRAM
1 Gün: Kuşadası - Söke - Aydın çıkış

Cuma akşamı , Kuşadası Candan Tarhan Bul. Yörük Fırını karşısından 23:30 ; Söke tren Garı önünden 24:00 ; Aydın Kadın Doğum Hastanesi karşısından 00:45 de siz misafirlerimizi aldıktan sonra , otobandan ilerleyerek , İzmir - Manisa yol güzergahını takip ederek İstanbul'a ulaşıyoruz.



2 Gün: Eminönü - Pierre Loti - Topkapı Sarayı - Ayasofya - Tahtakale - Eminönü - İstiklal Caddesi

Sabah Eyüp de alacağımız serbest zamada , dileyen misafirlerimiz Simit Saraında , dileyen misafirlerimiz çorbacılarda kahvaltılarımızı yaptıkdan sonra teleferik ile muhteşem Haliç manzarasını izleyebilmek için Pierre Lotiye çıkıyoruz. Muhteşem manzara eşliğinde kahvelerimizi içtikden sonra , Panaroma 1453 Fetih Müzesine hareket ediyoruz. 2009’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'a kazandırılan Panorama 1453 Tarih Müzesi, ‘dünyanın ilk tam panoramik müzesi’ olma unvanını taşıyor. İstanbul’un en gözde mekânları arasında yer alan müze, İstanbul’un fethini bizlere yansıtıyor. Hayranlıkla gezeceğimiz müzenin ardından Tarihi yarımadaya doğru hareket ediyoruz. Topkapı Sarayı - Ayasofya - Yerebatan Sarnıcı gezilerini tamamladıktan sonra , yürüyerek Kapalı Çarşı içerisinden Eminönü ne iniyoruz. Burada alacağımız serbest zamanda dileyen misafirlerimiz Tahtakale den yılbaşı için hediyeliklerini alabilirler. Eminönünde bizi bekleyen aracımızla buluşarak otelimize hareket ediyoruz. İstiklal Caddesine oldukça yakın olan otelimize yerleştikden sonra , belirleyeceğimiz saatte resepsiyon da buluşarak dileyen misafirlerimiz ile İstiklal Caddesine gidiyoruz. Burada akşam yemeğimizi alıp , alışverişe devam ettikden sonra konaklama için otelimize dönüyoruz. Europlaza Otel de. 

 

 



3 Gün: Dolmabahçe Sarayı - Çamlıca Tepesi - Viaport Asia Outlet

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Dolmabahçe Sarayına hareket ediyoruz.İstanbul’un en görkemli yapılarından bir tanesi olan Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Boğazı’nın en güzel yerine kurulmuştur. Bugün bile Dolmabahçe Sarayı’na bakıldığında, gösterişli haliyle yıllara meydan okumaktadır.1842 yılında I. Abdülmecit tarafından yaptırılan ve 1853 yılına kadar yapımı devam eden Dolmabahçe Sarayı, Abdülmecit tarafından hem yaşamak için hem de resmi işler için kullanıldı. Abdülmecit’in kardeşi olan Abdülaziz de burada yaşadı. Fakat her ikisi de burada uzun süreli olarak oturamadı.Dolmabahçe Sarayı, Cumhuriyet’in ilanı ile Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı Konutu oldu. Osmanlı döneminde inşa edilmesi, Cumhurbaşkanlığı Konutu olması ve Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yumduğu yer olması açısından, Türk milleti için oldukça büyük bir öneme sahiptirErmeni mimarlar Garabet Amira Balyan ve oğlu Nigogos Balyan tarafından inşa edilen sarayda, Avrupa mimari üslupların karışımları görülmektedir. Simetrik bir plana sahip olan sarayda 285 oda ve 43 salon bulunmaktadır ve olağanüstü iki adet kapısı bulunmaktadır. Sahil sarayının tam ortasında ise balo ve tören salonu yer almaktadır. Sarayda yer alan Camlı Köşk Padişah'ın halk yaşamını izlediği ve orduyu gözetlediği tek yerdir. Camlı Köşk Halit Ziya Uşaklıgil’in de söylediği gibi ‘’sarayın dış dünyayı izlediği göz’’dür. Saray içerisinde Uzak Doğu, Avrupa ve Türk eserlerini görmek mümkündür. Sarayın dört bir yanında şömine, şamdan ve avizeler yer almaktadır. Balo salonunda 36 metre yüksekliğinde ve 4,5 ton ağırlığında, ihtişamlı bir kristal avize bulunmaktadır. Hayranlıkla gezeceğimiz sarayın ardından Ortaköy'e hareket ediyoruz. Uluslararası tanıtımlarda , ülkemizin sembolü olan Ortaköy Cami civarında alacağımız serbest zamanda 15 Temmuz Köprüsü ile bol bol fotoğraf çekimlerimizi yaptıkdan sonra , dileyen misafirlerimiz Ortaköy'ün meşhur kumpirinin ve waffle nın tadına bakabilir , ortadaki tezgahlardan alışverişlerini yapabilirler. Bu keyifli saatlerin ardından İstanbul'un en büyük outlet mağazası olan Viaport Outlete hareket ediyoruz. Burada da artık son kalan hedilik alışverişlerimiz varsa onları da tamamladıktan sonra dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Gebze - Yalova - Bursa yol güzergahını takip ederek ve gerekli ihtiyaç molalarımızı da aldıktan sonra Kuşadası'na varışımızda bir dahaki KUŞADASI TOURS seyahatinde buluşabilmek üzere iyi dileklerimizle ayrılıyoruz. 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Gidiş - geliş ulaşım ve tm çevre gezileri
  • 1 Gece  4* Europlaza Otelde konaklama 
  • Otelimizde 1 sabah kahvaltısı 
  • Rehberlik
  • Tüm otoban ve otopark ücretleri
  • Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Otel dışında alınan tüm yiyecek ve içecekler
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://kusadasitours.com.tr/istanbul-somestr-aydin-cikisli

    Türkmen Mah. Günhan Arın Bulvarı No:38/C KUŞADASI/ AYDIN
    02566141282 - 05395144898


    Bu çıktı 23.04.2024 17:12 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.