Arapapıştı Kanyonu Tur Programı
Kalkış Yerleri: 07:30 Kuşadası Egemed Polikliniği ; 08:00 Söke Tren Garı ; 08:45 Aydın Nevzat Biçer Parkı
PROGRAM
Arapapıştı Kanyonu - Yeni Pazar - Forum Aydın

Sabah saat 07:30 Kuşadası Egemed Saydam  Poliklinik önünden, 08:00 Söke Tren Garı önünden , 08:45 Aydın Nevzat Biçer parkı önünden siz değerli misafirlerimizi alarak hareket ediyoruz. İlk olarak yol üzerinde rehberimizin önereceği bir yerde kahvaltı molamızın ardından  Aydın İline 30 km uzaklıkta olan Sultanhisar ilçesinin kuzeyinde, Aydın Dağlarının güneye bakan yamacında, Tepecik deresinin çevresinde bulunan Nysa Antik Kentine ulaşıyoruz . Antik kentin antik çağlarını tekrar yaşatmak için rehberimiz tarafından detaylı bilgileri alarak gezimize devam ediyoruz. Nysa Antik Kenti gezimizi tamamlayarak aracımız ile buluşuğ  Arapapıştı Kanyonu'na gitmek üzere Bozdoğan Kemer barajına ulaşıyoruz. Arapapıştı Kanyonu nam-ı diğer İnceğiz Kanyonu son yılların en parlayan seyahat rotalarından biridir. Zümrüt yeşili suyu ve heybetli görüntüsüyle Dünyanın 8. Harikası olarak lanse edilmektedir. Arapapıştı Kanyonu yüzyıllar içerisinde Akçay Nehri’nin aşındırması ile oluşmuştur. Akçay ise Büyük Menderes Nehri’nin kollarından biridir ve 116 kilometredir. Arapapıştı Kanyonu, 380 metre yüksekliğinde ve 6 km uzunluğundadır. Kanyondaki suyun derinliği ortalama 50 metreyi bulmaktadır. Fakat yaz mevsiminde bu rakam 30 metrelere düşmektedir. 

Bizi bekleyen ve saat 15:00 de hareket edecek olan teknelerimize bindikten sonra yaklaşık 1.5 saat sürecek olan kanyon gezimize başlıyoruz. 2 bin 500 yıl önce Pers dönemine ait kaya mezarını görüyoruz. Keyifli tekne turumuzun ardından , Yenipazar ilçemize doğru devam ediyoruz ve burada meşhur pidelerinden oluşan yemek molamızı aldıktan sonra , Aydın girişinde bulunan Forum Aydın'a uğrayarak , alışveriş ve kahve molamızı aldıktan sonra Söke ve Kuşadası'na doğru dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Siz misafirlerimizi , sabah aldığımız noktalarda indirirken ,bir başka KUŞADASI TOURS gezisinde buluşmak üzere iyi dileklerimizle ayrılıyoruz. 

 

NOT : Kanyon gezimiz esnasında , yanınızda su ve atıştırmalık minik aperatifler olmasını öneririz. 

 

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Gidiş - geliş ulaşım ve çevre gezileri
  • Kanyon'da yapacağımız tekne turu
  • Rehberlik
  • Tüm otoban ve otopark ücretleri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yolda alacağımız tüm yiyecek ve içecekler
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://kusadasitours.com.tr/tur-280-arapapisti-kanyonu.html

    Türkmen Mah. Günhan Arın Bulvarı No:38/C KUŞADASI/ AYDIN
    02566141282 - 05395144898


    Bu çıktı 18.04.2024 04:59 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.